duminică, 26 iunie 2011

Quiche cu mazare si branza de capra


Am tot felul de placeri ciudate in ultima vreme : sa scot samburii cireselor / visinelor (manual), sa desfac boabele de mazare din pastai - si ma intreb ce-o sa mai urmeze... Atat de frumos miroase mazarea, a verde si a crud si a gradina, incat chiar mi-a facut placere scosul boabelor verzi, pe terasa, sub atenta supraveghere a  catelului  (care se vede putin in a doua poza din colajul de mai jos). Dintr-un kil de pastai mi-au iesit 560 gr de boabe.
ingrediente:
- 280 gr faina alba cernuta
- 140 gr unt
- 2 oua
- 250 gr mazare
- 300 ml smantana
- 200 gr telemea de capra rasa
- 50 gr cas de capra
- 4-5 fire de ceapa verde
- cateva frunze de menta
metoda:
- din faina, unt si 5 linguri de apa se face un aluat dupa indicatiile de aici care se lasa in frigider, invelit in folie de plastic, cam o ora; apoi se coace orb in cuptorul incins pe mediu (200 de grade, treapta 2 din 3) timp de 20 de minute, si fara greutati si hartie de copt inca 5-10 minute;
- intre timp se fierbe mazarea (cea proaspata fierbe foarte repede, in mai putin de 10 minute);
- se bat ouale cu smantana, se sareaza, se amesteca cu ceapa taiata felii subtiri, cu telemea si cu menta tocata;
- dupa ce s-a copt aluatul de tarta, se aseaza mazarea in crusta, apoi de toarna amestecul cu smantana; deasupra de rade casul si se orneaza cu resturile de aluat (daca sunt);
- se coace cam 35 de minute pana devine rumena la suprafata; se serveste calduta.


Pofta buna!
Sursa


L.E. 03.04.2012
Aluat fraged (formula = 200 gr faina + 100 gr unt + praf de sare + ierburi de provence + 1 ou + 20 ml apa rece); tava - de sticla, poate si ea face ca aluatul sa fie atat de bun? ... Umplutura : 2 oua + 200 gr smantana + 3 fire ceapa verde + telemea de capra + sare si piper.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...