miercuri, 1 iunie 2011

Salata cu ton, cartofi si fasole verde


Cunoscuta sub numele de salata Nicoise, adica de la Nisa. Fata de reteta originala facuta celebra de Julia Child am adaugat capere.
ingrediente:
- 650 gr cartofi
- 200 gr fasole verde
- 1 conserva de ton bucati in ulei, scursa (120 gr)
- 2 rosii
- 3 linguri masline negre fara samburi
- 2 oua
- 1 lingura capere
- o conserva mica de ansoa
- frunze de salata
- pentru vinegreta: 1 lingura de otet de vin alb, 3 linguri de ulei, cam 50 ml apa rece, sare.
metoda:
- se pregatesc toate ingredientele dinainte pentru ca e o salata care se asambleaza chiar inainte de a fi servita;
- se fierb in coaja cartofii spalati; cand s-au racit putin se curata si se taie bucati (in 4 daca nu sunt prea mari);
- se fierbe fasolea, ouale; cand s-au racit ouale se decojesc si se taie in 6;
- se taie felii rosiile, se scurg conservele de peste;
- se pregateste vinegreta : se pun toate ingredientele intr-un borcanel, se inchide bine cu capacul si  se scutura zdravan;
- se spala salata verde;
- inainte de a servi salata, se aranjeaza ingredientele intr-un bol si se toarna vinegreta peste ele.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...