duminică, 13 mai 2012

Supa de salata

Supa de salata nu-mi prea place dar e intre preferatele jumatatii mele - motiv pentru care as face bine sa-mi notez reteta, care-i foarte simpla si tocmai de-asta usor de uitat.

ingrediente:
- 200 g kaiser (sau slanina taiata cubulete)
- 2 catei de usturoi
- 2 capatani de salata
- 3 oua
metoda:
- se prajeste kaiserul - cu putin ulei daca nu e prea grasa carnea; se adauga usturoiul tocat si se calesc impreuna 30 de secunde, amestecand; se toarna 2 l de apa;
- cand fierbe apa se adauga salata rupta in bucatele; se lasa sa fiarba putin, cat sa se inmoaie salata;
- se freaca un galbenus cu putina apa rece, apoi se adauga cate putin din supa fierbinte; cand amestecul e diluat si caldut se adauga in supa, amestecand, si se lasa sa mai dea un clocot;
- se bate albusul ramas cu celelalte 2 oua, cu putina sare, si se prajeste o omleta; cand e gata se taie bucatele si se adauga la supa, care se potriveste de sare si piper si se serveste calda.

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. E si mai buna supa asta daca-i mai pui marar taiat marunt si un strop de otet. Are gust de primavara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parca as fi pus si eu ceva acrisor in ea. Amatorul de supa de salata a mancat doua portii si-a zis ca-i foarte buna, dar nu ca-i "ca la bunica" - poate acreala si marau sa-i lipseasca, o sa fac si o versiune 2.0 :)

      Ștergere
  2. Hmmm...n-am mancat asa niciodata si parca nici n-as incerca...eu o fac cu salata, jintuiala, usturoi si marar. Fara carne, fara ou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai - "cate bordeie, atatea obiceie" , dar vad ca revine ideea de acrisor si marar, inseamna ca o fi ceva acolo ... :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...