marți, 10 martie 2015

Muschi de porc cu ciuperci si sos de vin rosu




Am ales cartea "Retete cu carne de porc" din colectia de carti de bucate a Laurei Adamache pentru ca am mari lipsuri la gatit "mancare adevarata", in special cand vine vorba de mancaruri cu carne. Dupa aceasta prima reteta incercata din aceasta carte inca nu as putea sa spun ca am devenit o mai buna bucatareasa (chiar am copt carnea mai mult decat spunea reteta, de frica sa nu ramana cruda in interior), dar macar am prins mai mult curaj la gatit carne. Surpriza cea mare a fost sosul cu ciuperci si vin rosu, foarte simplu si totusi extrem de aromat (din cauza mirosului m-am grabit cu pozele, pe care le-am facut in plin soare, dar pur si simplu n-am rezistat sa ma invart prea mult in jurul farfuriei!).

ingrediente:
- 4 bucati a 100 g muschi de porc
- 40 g faina
- 20 ml ulei de masline
- 500 g ciuperci champignion
- 1 catel de usturoi zdrobit, dar necuratat 
- 200 ml vin rosu
- 40 g unt
- sare, piper
metoda:
- se incinge cuptorul la 160 grade C;
- se leaga cu ata bucatile de carne pentru a nu-si pierde forma cilindrica; se tavalesc prin faina;
- se incinge uleiul intr-o tigaie, se prajesc bucatile de carne pe toate partile, cateva minute;
- se scoate carnea din tigaie si se pune la cuptor, intr-o tava, pe hartie de copt; se coace 30 de minute; se scoate carnea din cuptor, se inveleste in folie de aluminiu, si se lasa 20 de minute; (cand am scos carnea din cuptor am infipt intr-una din bucati un termometru de carne, care nu mi-a aratat ca ar fi facuta; in timpul cat sta invelita in folie, gatirea carnii continua, dar cum mi s-a parut cam moale la intepatura, am mai lasat carnea in cuptor inca 15 minute, dupa care am continaut cu "odihna" carnii in folie);
- intre timp se pregatesc ciupercile: se caleste un minut catelul de usturoi in tigaia in care a fost prajita carnea; se scoate usturoiul si se pun ciupercile; se lasa 2-3 minute, la foc iute, amestecand, apoi se adauga vinul, sare si piper proaspat rasnit;
- dupa ce s-a evaporat tot vinul se adauga untul peste ciuperci si se fierb inca 2-3 minute.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...