luni, 2 martie 2015

Tarte integrale cu branza de vaci si gem



Revin la prima mea pasiune: tartele. De data asta cu aluat din faina integrala, nuci, unt si apa. Mai simplu de-atat nu se poate, si nici mai bun. Umplutura este cu branza de vaci si un gem acrisor, aici de strugurei (coacaze rosii), cat se poate de simpla si ea. Tarte de sfarsit de iarna.


ingrediente pentru aluat (4 tarte):
- 75 g faina integrala
- 40 g nuci macinate
- un praf de sare
- 65 g unt rece
- 2-3 linguri de apa rece
pentru umplutura:
- 150 g branza de vaci
- 2 linguri zahar brun
- 2 galbenusuri
- un varf de cutit pudra de vanilie
- 4 lingurite gem de strugurei
metoda:
- se amesteca faina cu nuci si sare; se adauga untul taiat cubulete si se amesteca cu degetele pana cand bucatile de unt ajung de dimensiunea unui bob de mazare; se adauga apa si se amesteca rapid pana cand se aduna aluatul; se inveleste in folie si se lasa in frigider o ora;
- se imparte aluatul in 4; se intinde fiecare bucata pe blatul usor infainat si se aseaza in cate o forma de tarta cu diametrul de 10 cm;  se inteapa aluatul din loc in loc, se acopera cu hartie de copt, se pun boabe de fasole si se coc la 180 de grade C -  "in orb" 8 minute, apoi fara greutati si hartie inca 5;
- se amesteca branza de vaci cu zahar, galbenusuri si vanilie; se repartizeaza compozitia in cele 4 tarte, apoi se pune deasupra cate putin gem sau jeleu; se coc tartele inca 20 de minute.



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Te invit cu drag la concursul meu misterios....cu ciocolata http://retete-haplea.ro/va-invitam-la-concurs-misterios/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...