joi, 10 martie 2016

Salata cu rucola si ceapa coapta




Am descoperit de curand samburii de rodie, pe  care i-am folosit pana acum peste fulgii de ovaz de dimineata sau in salate, una dintre ele fiind cea de fata. Catitatile nu sunt importate, aici merge foarte bine indicatia "dupa ochi" pe care o urasc cand se refera la faina din aluaturi , dar e suficient de exacta pentru o salata.


Ingrediente si metoda: se aseaza pe o farfurie intinsa un strat de rucola, spalata si uscata, peste care se aseaza 3-4 cepe care au fost curatate, taiate in 4 (sau 6, dupa cat sunt de mari) stropite cu ulei si coapte 25-30 de minute;  se presara deasupra samburii de la o jumatate de rodie fasii subtiri de parmezan. Se stropeste totul cu o vinegreta simpla din ulei de masline, otet si putina sare.
Se serveste simpla, alaturi de o friptura, sau cu morcovi copti (odata cu ceapa) si hummus, ca in poza de mai jos.



Pofta buna!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...